Bolagstrans Dator.

Värderingsdata lanserar marknadens mest kompletta informationstjänst för komm...

Läs mer Läs mer
Miljörisker Karta.

Vi lanserar Miljörisker: Nu kan du enkelt se miljörisker i hela Sverige!

Läs mer Läs mer

Fastighetsvärdering av kommersiella fastigheter - vassa systemlösningar för lyckade affärer

I över 35 år har vi försett våra kunder med korrekta, informativa och rättvisande beslutsunderlag i deras fastighetsvärderingsprocesser. Med vår bredd, erfarenhet och kompetens inom systemlösningar för fastighetsvärderingar, så har vi tagit fram effektiva lösningar för att kunna värdera fastigheter som möter den svenska fastighetsmarknaden behov.

Peter Van Der Meulen Go0aap9r62q Unsplash.

Lång och omfattande erfarenhet av att värdera fastigheter

Med vår omfattande databas med fastighetsinformation och data har vi en unik insikt och kunskap om hur den svenska fastighetsmarknaden fungerar och värderas.

För professionella fastighetsaktörer som vill värdera fastigheter

Våra värderingstjänster används av alla professionella fastighetsaktörer från banker, kreditinstitut och fastighetsmäklare till fastighetsägare, fastighetsutvecklare och fastighetskonsulter. Tack vare den omfattande insamlingen och mängden av fastighetsdata som finns i våra system kan vi erbjuda:

Våra tjänster inom fastighetsvärdering

Värdering av kommersiella fastigheter - Storhusvärdering

VD Pro, Värderingsdatas tjänst för värdering och analys av kommersiella fastigheter, förenklar fastighetsvärderingen samt adderar funktioner som inte går att utföra i Excel som att automatiskt uppdatera en kalkyl med den senaste marknadsinformationen. I VD Pro kan du simulera marknadsvärdets utveckling givet olika scenario och även göra:

  • Kassaflödesvärderingar både schablonmässig och från kontrakt
  • Känslighetsanalyser
  • Ombildningsvärderingar
  • Finansieringsanalys
Jon Flobrant Yukv9votkmm Unsplash.

Värdera fastighetsbestånd

Oavsett om du om ska värdera ett fastighetsbestånd inför bokslut eller funderar kring frågor som; vilka genomsnittliga hyresnivåer man bör räkna med för nybyggda bostäder, vilket direktavkastningskrav åsätter marknaden för vår kommun eller hur ser en schablonmässig värdering av vårt projekt ut och hur överensstämmer den med vår egen kalkyl? Så ger VD Pro dig svaret.

  • Enkelt att värdera fastigheter och skapa K3-bokslutsunderlag
  • Automatisk uppdatering av värderingar med den senaste marknadsinformationen
  • Användarvänligt och kostnadseffektivt
Peter Van Der Meulen Go0aap9r62q Unsplash.

Småhus och bostadsrättsvärdering - Ortspris

Våra tjänster för privatbostäder baseras på småhusförsäljningar från 1990 och bostadsrätter från 2002 fram till idag. Databaserna uppdateras i realtid vilket innebär att det kommer in nya försäljningar varje dag. Genom Ortspriser får du detaljerad information om sålda småhus och bostadsrätter. Läs mer om vårt erbjudande till fastighetsmäklare här.

  • Ortspriser - Få ut statistik genom en frisökning på karta, via adress, församling, trakt eller bostadsrättsförening. Gör urval baserat på kvadratmeter, typkod, köpebrevsdatum m.m. Gå in på specifika objekt för utökad fastighets- och föreningsinformation. Statistiken visas i lista, på karta och som prisutvecklingsdiagram.
  • Intagsrapport- Förenkla arbetet inför ett intag eller en värdering av småhus eller bostadsrätter med vår intagsrapport.
  • Fastighetsvärdering - Visar ett beräknat marknadsvärde på en bostad utifrån en oberoende statistisk värdering. Värderingen innehåller även information om objektet, jämförbara försäljningar samt en värdeutveckling av bostaden.
Jon Flobrant Xbkgzekj Im Unsplash.

”Automatiserade värderingsmodeller (AVM) har under de senaste tio åren och runtom i Europa blivit en central metod för att digitalt och automatiserat skatta marknadsvärdet på privatbostäder. Som Sveriges största aktör inom AVM hjälper vi på Värderingsdata merparten av Sveriges bolåneaktörer med automatiserade värderingar av bostäder.”

Mathias Olofsson, Produktägare bank och AVM, Värderingsdata

Vill du veta mer om våra tjänster inom fastighetsvärdering?

Kontakta oss

Skriv några rader så kontaktar vi dig inom kort.

This site is protected by reCAPTCHA Enterprise and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Läs mer

Vi är experter på fastighetsinformation, analys och systemstöd för världsledande värderingsmodeller. Med vår kompetens skapar vi värde för våra kunder inom fastighetssektorn.